Menu Zavrieť

IMMAF je v problémoch? Krátke stanovisko k informáciám na internete

MMA nabralo obrovskú popularitu, nielen vo svete, ale i v Slovenskej republike . V posledných dňoch sa objavili na  verejnosti rôzne znepokojivé informace. Jedným z nich bola/je i skutočnosť, že medzinárodná amatérska organizácia IMMAF má mať finančné problémy. K príslušnej situácii sa vyjadril i prezident IMMAFu  e Kerrith Brown. 

Mezinárodní organizace IMMAF byla financována také světovou společností UFC. Americká organizace poskytovala milion amerických dolarů za kalendářní rok. 

„Financování UFC pravděpodobně skončilo. To není žiadne prekvapenie, pretože nás upozornili, že ich podpora nemôže trvať donekonečna. Stále máme v predstavenstve zástupcu UFC a pravidelne s ním komunikujeme. Ako každý vie, covid-19 mal zničujúci dopad na vela medzinárodných športových federácií Napadá ma len veľmi málo organizácií, ktoré neutrpeli stratu. Niet pochýb o tom, že toto obdobie je pre federáciu finančne náročné, ale pracujeme na vyriešení tohto problému a sme presvedčení, že sa v krátkom čase nájde riešenie,“ napísal Brown v liste šéfom IMMAF.

Podľa dostupných zverejnených informácií v rôznych mediálnych plátkoch, bola dokonca zmienená informácia, že plánované majstrovstvá sveta v Abu Dhabí sa ani nemusia uskutočniť. 
doslova preberáme „IMMAF tak môže čeliť existenčným problémom a najbližšie týždne ukážu, či federácia bude schopná zorganizovať naplánované augustové majstrovstvá sveta mládeže v Adú Dhabí, alebo sa z problémov nespamätá.“ zdroj vety v úvodzovkách: sportnet.sme.sk 

 

Informácie poskytol aj prezident Slovenského zväzu MMA, Marek Herda: 

Je potrebné nechať tomu čas a už dnes by mala dať Svetová organizácia oficiálne stanovisko k príslušnému listu, ktorý koluje internetom. Myslím si jednoznačne, že IMMAF Majstrovstvá sveta v Abu Dhabí sa uskutočnia, pretože je tam 3 ročný kontrakt na usporadúvanie eventov. Samozrejme, ak niekto niekoho obviní len tak, je potrebné prijať patričné opatrenia. Slovenský zväz MMA samozrejme chce patriť do najväčšej svetovej MMA organizácie sveta a preto budeme nápomocní a pečlivo sledovať príslušné dianie. Ja si myslím, že treba zachovať chladnú hlavu a myslím, že už za pár dní, možno i hodín budeme svedkami určite prelomovej veci. Taktiež je však treba prešetriť nezávisle a transparentne všetky okolnosti a zaujať k nim stanovisko. IMMAF prešiel dvoma auditmi WADA a SIGA, tak nemyslím si, že by sa 2 renomované audítorske spoločnosti mýlili. Ale ako som písal vyššie, situáciu sledujeme veľmi citlivo.“

 

Zdroj:

S MAMMALOM sa “BIŤ OPLATÍ”

WEB:           https://www.mammal.sk​​ https://mammal.sk/ppv​​

Instagram: https://www.instagram.com/mammal.sk/

Facebook:   https://www.facebook.com/SK.MAMMAL/

Youtube:     MAMMAL TV https://www.youtube.com/channel/UC-rskq39HXAKyOkv08FHFRQ

Tik Tok:      Mammal – Sovensky zvaz MMA

                     https://www.bojprotisikane.sk

                     www.skolskysport.sk