Menu Zavrieť

MAMMAL vyrazil mimo Bratislavy

MAMMAL vyrazil mimo Bratislavu: V Nitre sa potvrdila stúpajúca úroveň ligy

Za nami je piate kolo ligy MAMMAL. To sa 19. marca uskutočnilo v Nitre, kde pomocnú ruku pri organizovaní podali Fight School Sparta Nitra a Martin Žák. MAMMAL tak prvýkrát po veľmi dlhej dobe opustil hranice hlavného mesta a kvalitné ligové boje priniesol do iného kúta Slovenska.

„Po zrušení podujatí v Brezne a Komárne okresnými hygienami sme zakotvili v bratislavskom Kings Gyme, kde nám Matej Király pripravil domácke prostredie. Dôvodom tohto rozhodnutia boli pandemické opatrenia a fakt, že hlavné mesto bolo oproti zvyšku Slovenska na pandemickej stupnici v lepšej pozícii. Po dvoch rokoch však išiel MAMMAL mimo Bratislavu,“ prezradil Marek Herda, prezident Slovenského zväzu MMA.

Okrem domáceho Fight School Sparta Nitra sa prišli pobiť aj fighteri a fighterky z Pit Gym Levoča, GB Pitbull Nitra, GTG Partizánske, Halmi Vale Tudo, Saiclub Martin, Colloseum MMA Marton, Tomas Billishish Martial Art, MMA Modra, ČSMMA, FD Malacky, Chaos Bratislava, Fundamental BJJ a MMA, FA Veľký Krtíš, Wolf Pride Gym Žilina, Fite Club, SFG Trnava a Budapest Top Team.

Zdroj: MAMMAL – Slovenský zväz MMA 

 

V nitrianskej klietke viacero príjemných prekvapení

Nitrianska klientka ponúkla kvalitné boje. Dovedna sa uskutočnilo 27 zápasov. Štrnásť z nich rozhodli body, sedem ukončilo TKO, päť duelov rozhodol submission a jeden sa skončil diskvalifikáciou súpera, ktorý nenastúpil. Účasť bola pestrá a medzinárodná, zastúpenie mali aj iné krajiny.

Za zmienku stojí zápas medzi Šimonom Fiantokom (GB Pitbull Nitra) a Máriom Brezovským (Wolf Pride Gym Žilina), v ktorom bol favoritom bojovník žilinského gymu. Duel napokon museli rozhodnúť arbitri, ktorí viac bodov pridelili Marekovi Brezovskému. Vyhral v pomere 4:2.

Menšiu senzáciu spôsobil Mohamad Haidary (Fundamental BJJ a MMA). Ten do Nitry pricestoval na vlaku a v klietke sa postavil zoči-voči slovenskej jednotke Marekovi Medovarskemu (Chaos Bratislava). Haidary napokon zápas prekvapivo vyhral technickým K. O. v prvom kole.

„Treba zdôrazniť, že tu nastala sporná situácia, keďže Medovarski dal prakticky čisté K.O. Rozhodca vtedy priskočil, aby zápas zastavil, no následne ho pustil ďalej. Rozhodnutie však necháme na kompetentných. Perličkou je, že Haidary priniesol všetky potrebné dokumenty k registrácii do ligy bez chyby. Takže výhovorky slovenských zápasníkov typu „Nevedel som“ alebo „Neviem to nájsť“ tu nemajú opodstatnenie,“ podotkol šéf Slovenského zväzu MMA.

Vzácna návšteva z Česka

Piate ligové kolo MAMMAL obohatili aj zápasníci pražského Gorilla MMA, ktorí v Nitre vystúpili po hlavičkou Českého zväzu MMA. Na čele výpravy stál reprezentačný tréner Josef „Gorila“ Král.

Zdroj: MAMMAL – Slovenský zväz MMA 

„Malo prísť viac ľudí z našej reprezentácie, ale bohužiaľ sú chorí alebo zranení. Napokon som dorazil s tromi chlapcami zo svojho oddielu,“ zhodnotil Král pre MAMMAL TV. Ostrieľaný reprezentačný kouč sa našej ligy zúčastnil po prvýkrát. „Cesta bola dobrá, hotel tiež a dobre sme sa najedli. Všetko hodnotíme pozitívne,“ pochválil.

Českí bratia napokon pobrali tri víťazstvá, o ktoré sa postarali Patrik Kutil, Zbyňek Vlček i Václav Žemla.

Lahôdkou pre divákov bol aj zápas Marcela Šimo (Chaos Bratislava) s Oliverom Schmidom (Fite Club), keďže sa pobili reprezentanti Slovenska a Nového Zélandu. Z duelu ako víťaz vyšiel Šimo, ktorý súpera porazil na body 4:2. Obidvaja zápasníci boli reprezentanti svojich krajín na Majstrovstvách sveta IMMAF v Abu Dhabi. Vysokú kvalitu priniesla aj bitka Patrika Šebeka (Colloseum MMA Martin) a Filipa Kosu (Wolf Pride Gym Žilina), v ktorej na submission v treťom kole vyhral Šebek.

Zdroj: MAMMAL – Slovenský zväz MMA 

„Tieto a mnohé ďalšie zápasy piateho kola potvrdzujú zvyšujúcu sa úroveň MAMMAL ligy. Už len zápasy v kadetoch a junioroch mali čo ponúknuť. O vyššiu kvalitu našej ligy sa postará aj spolupráca s Českým zväzom MMA. Výsledkom bude aj možnosť pre slovenských amatérskych bojovníkov zápasiť v lige v Českej republike,“ dodal Marek Herda.

MAMMAL sa teraz vyberie na juh stredného Slovenska, konkrétne do mesta Modrý Kameň v okrese Veľký Krtíš. Šieste kolo sa uskutoční 16. apríla v rámci podujatia Noc gladiátorov, ktorý organizuje tamojší klub Fighting Academy. O detailoch vás budeme už čoskoro informovať.

 

WEB: https://www.mammal.sk​​ https://mammal.sk/ppv​​

Instagram: https://www.instagram.com/mammal.sk/

Facebook: https://www.facebook.com/SK.MAMMAL/

Youtube: MAMMAL TV https://www.youtube.com/channel/UC-rskq39HXAKyOkv08FHFRQ

 

All right reserved

 

TEXT AJ FOTOGRAFIE SÚ SÚČASŤOU A MAJETKOM MAMMAL-Slovenský zväz MMA, A JE ZÁROVEŇ REDAKČNÝM OBSAHOM. PRI POUŽITÍ MÉDIÍ VO SVOJ PROSPECH, JE POTREBNÉ UDÁVAŤ ZDROJ.